Kabouters

Meisjes, 3e en 4e leerjaar

Kabouters zijn meisjes tussen acht en tien jaar.

Met een neus voor kattenkwaad klimmen kabouters in de bomen, graven ze putten, springen over slootjes en dansen in het rond. Stilletjes aan kijken ze verder dan hun eigen ikje en vinden ze andere kinderen, gewone en beste vrienden en vriendinnen. Tijdens deze ontdekkingstocht tasten ze grenzen af. Wat mag en wat mag niet? Sommige dingen vinden ze kinderachtig of keistom, andere super en cool.

Spel, spanning, avontuur, actie en afwisseling zijn belangrijk. Kabouters fantaseren er graag op los. Ruimtemannetjes ontmoeten in hun verhalen moeiteloos prinsessen, terwijl ze hardop dromen dat ze later dokter, boswachter of directeur van de speelgoedfabriek willen worden.

Verdriet, verliefd, boos, bang en blij komen naar voren in hun spel. Via toneeltjes, rolletjes, praten, dans en muziek leren ze die gevoelens gaandeweg beter benoemen en uiten.

Nu eens imiteren kabouters wat ze zien, dan weer gaan ze over tot pesterijen en nog een andere keer vormen ze een geheim genootschap met speciale regels en wachtwoorden. Zo groeien ze in zelfstandigheid en in 'imago'. Meer en meer komt hun eigen karaktertje naar boven.

Heb je zin om eens een kijkje te komen nemen of heb je graag een gesprek met de leiding? Dat kan!
Je bent van 09.30 tot 12.00 altijd welkom op onze wekelijkse vergadering op zaterdag voormiddag op ons scoutsterrrein in Ezaart. 
Tot dan!