Kamp van ‘bubbel’ kapoenen en kabouters preventief stopgezet

Oud-Turnhout, 22 juli 2020

Vanavond 22 juli hebben we het zomerkamp voor onze kapoenen en kabouters preventief stopgezet. Alle ouders werden gevraagd om hun kind in Oud-Turnhout te komen ophalen.  We namen deze moeilijke beslissing na overleg met verschillende instanties, waaronder medische specialisten, de FOD Volksgezondheid en het gemeentebestuur. Het welzijn en de gezondheid van de kinderen krijgt voor ons altijd voorrang, hoe jammer ook voor de betrokken leden. We danken iedereen voor het begrip.  

Waarom namen we deze beslissing?

We zetten de gebeurtenissen op een rij:

  • Vanochtend werd één van onze jeugdleidsters ziek. Zij vertoonde de typische coronasymptomen.
  • We hebben deze persoon meteen in de quarantainetent gelegd en geregeld dat zij een coronatest zou ondergaan.
  • Het resultaat was al na enkele uren bekend en bleek negatief te zijn.
  • Na verder overleg met medische specialisten en de FOD Volksgezondheid kregen wij het advies het kamp van de betrokken bubbel alsnog meteen stop te zetten. De symptomen van de jeugdleidster komen volledig overeen met corona. Ook als je besmet bent, kan de test een ‘vals’ negatief resultaat opleveren.
  • Een tweede test werd inmiddels afgenomen. We wachten nog op dit resultaat. Toch werd ons aangeraden om geen risico’s te nemen. Ook het gemeentebestuur steunde ons in dit besluit.
  • In de vooravond hebben we alle betrokken ouders gecontacteerd met het verzoek hun kind te komen halen in Oud-Turnhout. Voor hen eindigde jammer genoeg het kamp.

Wat betekent dit voor de overige kinderen?

Voor de overige kinderen buiten de betrokken bubbel van de kapoenen en de kabouters gaat het kamp verder volgens de gemaakte afspraken.

Onze kampwerking is opgedeeld in 7 bubbels, waaronder één bubbel voor de koks. Deze bubbels blijven op elk moment van elkaar gescheiden, zodat het risico op kruisbesmettingen over de bubbels heen tot een minimum herleid wordt.  

Uiteraard blijven we ook voor deze kinderen uiterst waakzaam en nemen we alle voorgeschreven hygiënemaatregelen.

Wat moeten de opgehaalde kinderen doen?

Alle opgehaalde kinderen worden gevraagd om zo snel mogelijk hun huisarts te contacteren voor een coronatest en/of  eventueel een periode van thuisquarantaine. De huisarts beslist wat er moet gebeuren. Mogelijk word je ook nog gecontacteerd vanuit de centrale contactopvolging met het verzoek om een test te laten afnemen. Je hoeft dit niet af te wachten om zelf al naar de huisarts te gaan.

Wees in elk geval alert voor eventuele ziektesymptomen. In dat geval is thuisquarantaine in afwachting van het testresultaat zeker aangewezen. Vermijd samenkomsten met de grootouders voor een periode van twee weken. 

Heb je vragen?

We hopen je met deze brief grondig te informeren over de genomen beslissingen. Met vragen ben je steeds welkom bij hoofdleidster Tessa Van Rompaey via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..